Tuinkussens Action, Lidl & meer Budget Keuzes

brown wooden table and chairs

Tuinkussens bieden niet alleen comfort en stijl aan je tuinmeubel. Nee, een tuinkussen is veel meer dan dat. Het speelt namelijk een cruciale rol bij het creëren van sfeer, van gezelligheid en van een uitnodigend gevoel. Als je iemand op bezoek hebt aan wie je vraagt of je buiten of binnen gaat zitten, terwijl je tuinkussens eruit zien alsof ze al 26 jaar bestaan, dan zal er sneller gekozen worden voor binnen.

En dus, om dit soort semi-ongemakkelijke situaties te voorkomen, presenteren we je hier budget varianten tuinkussens. Zo stel je jezelf in staat wat vaker te wisselen van kussens of is het simpelweg een teken van vernieuwing. We starten straks bij tuinkussens van de Action en zullen langzamerhand steeds meer andere winkels erbij betrekken. Kijk je mee?

Tuinkussens Action

Uhm, ja, over ongemakkelijk gesproken. Het is dus zo dat de tuinkussens van de Action op dit moment helaas niet beschikbaar zijn. Misschien komt het omdat ze uitverkocht zijn, misschien omdat dit artikel in de bijna-winter wordt geschreven. Anyway, op het juiste moment zijn ze zeker wel aanwezig. In de gaten houden, dus!

Klik hier om te zien of er weer tuinkussens beschikbaar zijn

Hangstoel – Olijfgroen

Prijs: €19,95

Tja, sorry not sorry, maar als we de kans krijgen om een hangstoel inclusief kussen te introduceren, die ook voor buiten beschikt is, dan kunnen we die niet onbenoemd laten. Zie het als een soort van alternatief voor de tuinkussens die zeg maar toch niet bij de Action te koop zijn. Hier gaat het trouwens om een kussen in de kleur olijfgroen, maar hij bestaat ook in een grijze variant. Wij zien het al he-le-maal voor ons om lekker te swingen in de schaduw, wanneer het weer 25 graden Celsius buiten is. Boekje in de ene hand, drankje in de andere hand en je bent er klaar voor. Klaar om te laten zien wat genieten is en hoe je dit voor elkaar krijgt.

Klik hier om de hangstoel te bekijken

Tuinkussens Lidl

Lidl to the rescue, want deze budget-vriendelijke winkel verkoopt daadwerkelijk wél een aantal tuinkussens. Of wat zeggen we, een aantal, het zijn er heel veel. Zie hier een door ons geselecteerd aanbod van drie verschillende prachtkussens.

LIVARNO home Stoelkussen Valencia

Prijs: €14,99
Afmetingen: 120 x 50 x 8 cm óf 100 x 50 x 8 cm

Je ziet het goed, afhankelijk van de grootte van je stoelen heb je keuze tussen twee verschillende afmetingen van de kussens. Ze hebben beide een even groot zitvlak (50 cm), maar verschillen in de grootte van hun rug. Niet iedere stoel is namelijk even groot en de Lidl begrijpt dat. Wat ze ook meer dan goed begrijpen, is dat niet iedere tuin hetzelfde is en bij iedere tuin misschien wel een ander kleurtje hoort. Vandaar heb je bij beide afmetingen de keuze tussen maar liefst 4 patronen/ kleuren. Lees: antraciet/bladeren, rood/grijs/geruit, antraciet/gestreept, groen/grijs/geruit. Verder is de hoes gemaakt van een mix van katoen en polyester en bestaat de vulling uit polyurethaan. Lekker zacht voor het achterwerk dus, al heeft de dikte van 8 centimeter daar natuurlijk ook zijn aandeel in.

Klik hier om het 120 x 50 x 8 cm tuinkussen te bekijken
Klik hier om het 100 x 50 x 8 cm tuinkussen te bekijken

LIVARNO home Tuinstoelkussen 120 x 50 cm

Prijs: €14,99
Afmetingen: 120 x 50 x 4 cm

Tja, je kan niet altijd ervan uitgaan dat mensen houden van printjes. Bovendien is het ook niet altijd nodig om kussen dikker dan dik te maken, want ook dat doet iets met het uiterlijk. Dus, voor alle mensen die liever gaan voor een effen antraciete of groene kleur, kunnen dit tuinkussen aanschaffen. Anders dan de voorgaande tuinkussens is deze hoes trouwens gemaakt van 100%, wat er toch wat chiquer uitziet. Bovendien is het kussen voorzien van een elastische rugband, waardoor het kussen goed op het kussen blijft vastzitten.

Klik hier om het tuinkussen te bekijken

LIVARNO home 2 tuinstoelkussens 40 x 40 cm

Prijs: €9,99
Afmetingen: 40 x 40 x 6,5 cm

Het kan natuurlijk ook zijn dat je leuke buitenstoeltjes hebt gekocht en dat je eigenlijk alleen voor het zitvlak een tuinkussen nodig hebt. Ook daar kan Lidl je in voorzien, zo zie je dat je voor een tientje al twee vierkante kussentjes ontvangt. De vulling is hoogwaardig en comfortabel én de hoes kan wel tegen een stootje. Schaf er een aantal aan en je kan voortaan heerlijk buiten eten aan de houten tuintafel, zonder dat het oncomfortabel aanvoelt. Je gasten, je weet wel, die van de inleiding, zullen ineens ‘ja’ zeggen tegen een diner buiten, omdat de kussens er zo aantrekkelijk uitzien. Moet je ook zorgen dat de rest van je tuin er verzorgd uitziet (maar dat wist je waarschijnlijk al wel).

Klik hier om de tuinkussens te bekijken

Andere budget keuzes

Een andere keuze dan de kussens van de Lidl, is ongetwijfeld ook wel fijn om te hebben. Omdat we de ergste niet zijn, hebben we ons onderzoek uitgebreid naar nog meer budgetvriendelijke tuinkussens. Kijk maar eens:

Tuinkussen Madison

Prijs: €22,60
Afmetingen: 123 x 50 x 7 cm

Mooi zwart is niet lelijk. Althans, dat ervaren wij op die manier. Anyway, dit tuinkussen van Madison is dus zwart. De hoes is gemaakt van 50% katoen en 50% polyester. Katoen zorgt voor zachtheid, polyester maakt het geheel wat steviger. Wat dat betreft is het dus exact de combinatie die je hiervan zou willen zien. De kussens zijn niet helemaal weerbestendig. Tenminste, we raden het niet aan ze in de stromende regen te laten liggen, omdat ze dan helemaal nat worden en het lang duurt tot ze weer opgedroogd zijn. Iets wat we dan weer wel erg positief vinden zijn de ingenaaide knopen en een volant. Toch zo’n detail dat het allemaal wat interessanter maakt om naar te kijken.

Klik hier om het tuinkussen te bekijken

Tuinkussen Karwei

Prijs: €9,97
Afmetingen: 100×70 cm

Poeh, wat prachtig is het Loungekussen Tivoli 100×70 Grijsgroen van Karwei. Dit kussen is niet per se om op te zitten, maar staat wel prachtig op je heerlijke loungebank. We beginnen alleen even te twijfelen aan hoe ’tuinig’ het kussen is, door de volgende beschrijving: “Dit mooi uni kussen is ideaal op de kinderkamer, als vloerkussen en ook katten en honden vinden dit een geweldige ligplek“. Klinkt in ons hoofd niet echt als een tuinkussen, al zijn we er nog steeds van overtuigd dat hij zeker wel een plekje op de loungebank verdient.

Klik hier om het tuinkussen te bekijken

Tuinkussen Tuinkussenshop

Prijs: €24,95
Afmetingen: 119 x 49 x 7 cm

Als een winkel toe naam vraagt van het artikel dat je zoekt, dan weet je vaak wel dat je goedzit. Net als dat je een kabel kan vinden bij ‘kabelshop’, vindt je tuinkussen bij de ’tuinkussenshop’. Zo ook dit specifieke tuinkussen, dat speciaal is gemaakt voor een hoge tuinstoel. De afmetingen van het kussen zijn zó specifiek, dat we ons afvragen hoeveel tuinstoelen er aan voldoen, maar goed, dat weet je waarschijnlijk zelf wel. Een mooi kussen, voor een lekker prijsje én te koop in meerder kleuren. Groen, zwart, grijs, kobalt, rood en taupe, waarschijnlijk hebben ze wel wat je hebt. En trouwens, voor de oplettende lezers is dit ongeveer hetzelfde kussen als twee kussens geleden, afgezien van de afmetingen en het aantal beschikbare kleuren.

Klik hier om het tuinkussen te bekijken

Koopgids tuinkussens

We eindigen dit artikel met een korte koopgids. Hierin lees je een aantal punten, waar je op zou kunnen letten tijdens de aanschaf of zoektocht naar tuinkussens. We zouden zeggen, lees het op je gemak door. De aanschaf van tuinkussens is immers niet iets dat je elk jaar doet. Het is een investering in de toekomst.

 1. Materiaal
  Tuinkussens zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder polyester, acryl, katoen en meer. Kies een materiaal dat geschikt is voor jouw specifieke behoeften. Polyester en acryl zijn vaak duurzaam en weerbestendig, terwijl katoenen kussens comfortabeler kunnen zijn maar minder geschikt voor buitengebruik (als het regent o.i.d.).
 2. Weerbestendigheid
  Controleer of de tuinkussens weerbestendig zijn, vooral als ze blootgesteld worden aan regen en zonlicht. Waterafstotende en UV-bestendige kussens zijn ideaal voor buitengebruik en behouden langer hun kleur en vorm. Zijn ze dat niet, dan betekent dat dat je vaak moet slepen.
 3. Onderhoud
  Overweeg het onderhoud dat de kussens vereisen. Sommige kussens kan je alleen schoonmaken met een vochtige doek, terwijl andere afneembare hoezen hebben die in de wasmachine kunnen worden gewassen.
 4. Comfort
  Test de kussens op comfort voordat je ze koopt. Zachte, goed opgevulde kussens zorgen voor een comfortabele zit- of ligruimte in je tuinmeubilair. Als je ze eerst moet bestellen voor je ze kan testen, dan is het raadzaam om te kijken hoe het retourbeleid in elkaar zit.
 5. Afmetingen
  Meet je tuinmeubilair en selecteer kussens die passen bij de afmetingen van je stoelen, banken of ligstoelen. Zorg ervoor dat de kussens niet te groot of te klein zijn. Vaak zijn maten ‘standaard’, dus waarschijnlijk zal je snel genoeg iets vinden wat aan de afmetingen voldoet.
 6. Kleur en stijl
  Je kunt kiezen voor neutrale tinten die gemakkelijk te combineren zijn of opvallende kleuren en patronen voor een levendige uitstraling. Whatever suites you, zouden we zeggen.

Kijk aan! Met de voorbereiding die we je nu hebben gegeven, weten we bijna zeker dat het wel zal lukken, de aanschaf van je tuinkussens naar wens. Voel je overigens niet bezwaard als je tóch voor een andere set tuinkussens kiest. Wij hoeven er namelijk niet op te zitten, jij wel.

Laatste artikelen van Blog