Over Rob de Nijs en zijn vermogen

black framed panto-style eyeglasses beside black ballpoint pen

Rob de Nijs. Wie kent hem niet? Nou, waarschijnlijk een heel deel van de jongere generaties niet, maar degene tussen de 30 en 90 jaar, moeten hem waarschijnlijk wel kennen. Tenminste, als je er al een carrière van zo’n zes decennia hebt opzitten, dan zouden we denken van wel.

In deze blog zullen we het niet zozeer hebben over de carrière van Rob de Nijs, maar wel over zijn verdiensten. Je zou namelijk verwachten dat een man als hij een flink vermogen heeft opgebouwd. Echter blijkt uit verschillende berichten het tegendeel waar te zijn. Hoe dat zit, lees je in deze blog. Nieuwsgierig? Mooi, dan zullen we je niet langer ophouden en kan je gauw verder lezen.

Geen miljonair

Het is wat het is, zou je kunnen denken. Anders dan zijn Nederlandse collega’s met (nog niet eens) eenzelfde kaliber aan repertoire, is deze man géén miljonair. Wat dat betreft kan hij daar ook wel een liedje over maken, want hij had wat dat betreft bijna een gat in zijn hand. Het geld ging met name naar fantastisch dure kleding en ook naar een rijdend voertuig op twee wielen (motoren). Maar goed, hoe je het ook wendt of keert, je kan dat niet terugdraaien. Wil Rob de Nijs zijn 26 jaar jongere vrouw en hun zoontje in financiële gezondheid achterlaten, dan moet hij flink gaan sparen.

En zo lezen we in een interview dat hij daar, sinds zijn ziekte, ook hard mee bezig is. Zuinig leven, optreden waar het toen nog kon, verdienen aan het streamen van zijn liedjes op radiostations en dergelijken én sinds enige tijd is er dus ook een musical over het leven van Rob de Nijs in de theaters te zien (2024).

Vermogen

Je kan wel begrijpen dat het vermogen van Rob de Nijs niet zo hoog zal zijn als je misschien had verwacht. Dat is niet erg, dat is simpelweg het resultaat van zijn verleden. Overigens zit hij er absoluut niet heel verkeerd bij. Zo woont het hele gezin in een koophuis van zeker wel wat aantal tonnen. In de laatste tijd van zijn leven worden er nog concerten over zijn repertoire gegeven en is er in 2024 dus die musical. Met andere woorden, vrouw Jet de Nijs is erg betrokken in de verdiensten van haar man.

Dat staat natuurlijk los van het feit dat het verschrikkelijk vervelend is dat Rob de Nijs aan de ziekte Parkinson leidt. Naar eigen zeggen kost het hem ontzettend veel energie en wordt zoiets als het zoeken naar woorden, moeilijker en moeilijker.

Conclusie

Het vermogen van Rob de Nijs weerspiegelt zijn decennialange succes in de muziekwereld. Door zijn onvergetelijke hits, vele optredens en slimme investeringen heeft hij een indrukwekkend financieel imperium opgebouwd. Althans, heel veel ervan over is er schijnbaar niet, maar ooit had het wel wat kunnen zijn. Anyway, ondanks zijn recente afscheid van het podium blijft zijn invloed en populariteit onverminderd groot, wat zijn vermogen blijft ondersteunen.

Laatste artikelen van Blog