Lisa Loeb partner, leeftijd, carrière en meer

De kans is groot dat je wel eens van de naam Lisa Loeb hebt gehoord. Deze naam laat bij veel mensen namelijk wel een belletje rinkelen. Dit is niet zo gek, Lisa Loeb is namelijk een talentvolle dames die met haar nummers de harten van mensen over heel de wereld weet te veroveren. Nu is het alleen wel een feit dat er veel mensen zijn die eigenlijk geen idee hebben wat voor een carrière ze achter de rug heeft. Laat staan wie op dit moment haar partner is of hoeveel vermogen ze heeft. Wij vinden het tijd dat hier verandering in komt. Om hiervoor te zorgen hebben we besloten om in dit artikel de meest belangrijke info over het leven van Lisa Loeb voor jou op een rijtje te zetten!

Jeugd en leeftijd

Tijd om te beginnen met de jeugd van Lisa Loeb. Deze bekende dame is geboren op 11 maart 1968 in Bethesda, een relatief grote stad in de staat Maryland in de Verenigde Staten. Lisa’s liefde voor muziek begon al op jonge leeftijd. Als kind leerde ze gitaar spelen en ontwikkelde ze al snel een passie voor zingen en songwriting. Haar ouders steunden haar creatieve interesses en moedigden haar aan om haar talenten te ontwikkelen. Ze groeide op in een Joodse familie en verhuisde later naar Dallas, de hoofdstad van Texas. Haar ouders, Gail en Peter Loeb, werkten in de medische wereld. Lisa heeft ook een jongere zus, de bekende songwriter Debbie Loeb. Hoewel ze aanvankelijk piano speelde, maakte ze later de overstap naar de gitaar.

Tijdens haar schooljaren bezocht Lisa The Hockaday School, een privéschool exclusief voor meisjes. Gedurende twee jaar had ze haar eigen radioprogramma op 88.5 KRSM-FM. Dit was een zendstation met een vermogen van 10 watt dat gelieerd was aan de nabijgelegen jongensschool St. Marks School of Texas. In 1986 studeerde ze af aan de middelbare school, waarna ze haar academische reis verder begon op de Brown University. In 1990 behaalde ze haar diploma in literatuur. Dit kwam goed van pas voor het schrijven van liedjes nu dit haar in staat stelde om pas echt te spelen met woorden.

Carrière in de muziekwereld

Lisa’s muzikale carrière begon gelijk goed met haar iconische single “Stay (I Missed You)” in 1994. Dit nummer, geschreven en uitgevoerd door Lisa zelf, werd opgenomen in de soundtrack van de film “Reality Bites”. Het werd al snel een enorme hit en behaalde zelfs een Grammy-nominatie. “Stay” vestigde Lisa’s naam in de muziekindustrie en werd een onsterfelijk nummer in de jaren ’90. Na het succes van “Stay”, bracht Lisa haar debuutalbum “Tails” uit in 1995. Dit album bevatte een verzameling van pakkende folkpopnummers en bevestigde haar positie als een opkomende ster. In de jaren die volgden, bracht ze een reeks van goed ontvangen albums uit, waaronder “Firecracker” (1997), “Cake and Pie” (2002), en “No Fairy Tale” (2013).

Wat Lisa Loeb zo bijzonder maakt als artiest is haar vermogen om verschillende muzikale stijlen te omarmen. Ze heeft niet alleen prachtige nummers gemaakt in folk en pop, maar ze heeft ook nog eens een hoop geëxperimenteerd met rock, country en indie. Haar veelzijdigheid als artiest heeft haar een breed en gevarieerd publiek opgeleverd. Een ander kenmerk van Lisa’s carrière is haar onafhankelijke geest en empowerment van vrouwen in de muziekindustrie. Ze heeft vaak haar eigen muziek geproduceerd en haar eigen label, Furious Rose Productions, opgericht. Deze onafhankelijke aanpak heeft haar de vrijheid gegeven om haar creatieve visie te uiten en om als vrouw alleen aan de weg te timmeren in een wereld voor met mannen.

Gevoel voor ondernemen

Lisa Loeb is niet alleen beroemd om haar zangtalent, maar ook om haar vermogen om als een echte ondernemer te denken. Zo is ze erg rijk geworden door haar iconische brilmonturen. In november 2010 lanceerde ze de Lisa Loeb Eyewear Collection. Elk type montuur is vernoemd naar een van haar nummers. Hoewel de meeste modellen voor vrouwen gemaakt zijn, zijn er ook modellen voor jonge meisjes en mannen te vinden op haar webshop. Naast haar muzikale ondernemingen heeft Loeb ook een koffiemerk genaamd “Wake Up! Brew” op de markt gebracht. Dit is een verwijzing naar haar nummer “Everybody Wake Up” van haar album Camp Lisa. Dit merk staat bekend om zijn biologische en eerlijke handelspraktijken. Alle opbrengsten gaan naar Camp Lisa. Het is uitsluitend verkrijgbaar via de website van Coffee Fool.

De partner van Lisa Loeb

Een vraag die we ook erg vaak voorbij zien komen is hoe het eigenlijk staat met de liefde voor deze vrouw. Lisa had een lange tijd een relatie met Dweezil Zappa van 1998 tot 2004. In 2009 trad ze in het huwelijk met Roey Hershkovitz, die ze ontmoette tijdens een zakelijke bijeenkomst voor een kookprogramma op tv in 2006. Samen hebben ze twee prachtige kinderen uit deze relatie. Op dit moment zijn ze dan ook nog altijd samen en lijken ze het erg naar hun zin te hebben met hun tweetjes. Leuk om te weten is dat Lisa’s neef de bekende drag queen Alexis Michelle is. Hij nam deel aan het negende seizoen van de reality-tv-serie RuPaul’s Drag Race.

Een voorbeeld voor velen

We hopen dat je dankzij de info uit dit artikel wat meer te weten bent gekomen over het leven van Lisa Loeb. Het mag duidelijk zijn dat dit een dame is die al vanaf haar jeugd weet dat ze bestemd is om tot de harten van mensen door te dringen. Door haar vermogen om unieke liedjes te maken en tegelijkertijd super grappig te zijn is het haar gelukt om uit te groeien tot een van de bekendste sterren uit Amerika. Kan je niet genoeg krijgen over de levens van bekende mensen? Neem dan zeker even een kijkje bij de rest van de blog. Hier vind je namelijk nog veel meer interessante blogs die je rustig en op je gemak door zou moeten lezen!

Laatste artikelen van Blog