Volgorde 365 Days en meer soortgelijke films

Waarschijnlijk kent iedereen boven de, tja wat zullen we zeggen, 20 (?) jaar wel de filmreeks van Fifty Shades of Grey. Een filmreeks die wat dat betreft wat minder bekend is, maar zeker niet minder ‘spicy’ is, heet 365 Dni, ofwel 365 Days.

Het zijn van oorsprong Poolse films, waarvan er in eerste instantie maar eentje is uitgekomen. Gezien het succes volgen er twee vervolgen, waarover we je in deze blog van alles zullen vertellen. We hopen dat je net zo nieuwsgierig zijn als wij en er absoluut van kan genieten. Weet dat het absoluut geen film is die je met je (schoon)ouders wil kijken. Wellicht kan het wel een spannende avond uitlokken als je deze samen met je partner opzet, maar daar zullen we verder geen uitspraken over doen.

Volgorde 365 Days

De film ‘365 Days’ is zoals gezegd een Poolse erotische dramafilm gebaseerd op de roman van Blanka Lipińska. Hoewel de films eerst door critici met de grond gelijk werden gemaakt, trok het desondanks ontzettend veel kijkers op Netflix. Zo zie je maar weer dat iets wat de ‘professionals’ vinden, niet de mening weerspiegelt van het publiek. Althans, als je kijkt naar de iMDB ratings, word je daar niet bepaald gelukkig van. In ieder geval is dit de juiste volgorde van de films:

#1 365 Dni (2020)

iMDB score: 3,3/ 10 met ⭐️97k ratings

De eerste film heet ‘365 Dni‘, oftewel ‘365 Days‘. Het betreft de originele film dat het verhaal van Laura en Massimo introduceert, waarin Massimo Laura ontvoert en haar 365 dagen geeft om van hem te houden.

Geen officiële trailer beschikbaar

#2 365 Dni: Ten Dzień (2022)

iMDB score: 2,7/ 10 met ⭐️24k ratings

Het vervolg waarin Laura en Massimo proberen hun relatie te stabiliseren, maar oude en nieuwe problemen opduiken. De film heet in het Pools ‘365 Dni: Ten Dzień‘, de Engelse naam is ‘365 Days: This day‘.

#3 365 Dni: Kolejne 365 Dni

iMDB score: 2,4/ 10 met ⭐️9,4k ratings

In het laatste deel, ‘The Next 365 Days‘, botert het toch nog niet heelmaal goed tussen Laura en Massimo. Dat komt onder andere omdat Nacho hun relatie op verschillende manieren probeert te saboteren. Komt het ooit nog goed?

Waarom je 365 Days niet zou moeten kijken

De ‘365 Dni’ films werden onder andere bekritiseerd vanwege hun expliciete en controversiële inhoud, wat leidde tot negatieve reacties van critici en sommige kijkers. Ze werden ook beschuldigd van het romantiseren van ongezonde relaties en misbruik, wat tot controverse leidde en mogelijk bijdroeg aan hun negatieve ontvangst.

Bovendien was het voor veel kijkers gewoon bijna ‘ongemakkelijk’ en ‘cringe’ om naar te kijken. Absoluut niet iets waar je zin in hebt, op een ontspannen avondje. Maar juist omdat het zo controversieel was en bijna op je zenuwen werkt, keken alsnog veel mensen naar de films en konden er na nummer één nog twee uitkomen.

Andere leuke films en series

Alles leuk en aardig, maar wat kan je dan wel kijken? Nou, gelukkig zijn er de afgelopen jaren ontzettend veel leuke films en series uitgekomen. Oók een aantal met een heerlijk erotisch tintje. We hebben het voor je uitgezocht en op een rijtje gezet.

Fifty Shades of Grey

De ‘Fifty Shades of Grey‘ filmserie, gebaseerd op de boeken van E.L. James, bestaat uit drie delen. De serie volgt het romantische en erotische verhaal van de jonge studente Anastasia Steele en de mysterieuze zakenman Christian Grey. De films, met in de hoofdrollen Dakota Johnson en Jamie Dornan, waren commercieel succesvol onder andere vanwege de expliciete inhoud en het portretteren van BDSM-elementen. Het werd dan ook erg populair bij een groot publiek en het trok wereldwijd veel aandacht van fans van het boek en nieuwsgierige kijkers. De juiste kijkvolgorde betreft:

  1. ‘Fifty Shades of Grey’ (2015)
  2. ‘Fifty Shades Darker’ (2017)
  3. ‘Fifty Shades Freed’ (2018)

Sex/Life

De Netflix-serie ‘Sex/Life’ is een erotische dramaserie die draait om het leven van Billie Connelly, een getrouwde vrouw die zich terugverlangt naar haar wildere en vrijere verleden. Ze begint haar dagboek weer te schrijven, waarin ze haar seksuele avonturen met haar ex, Brad, beschrijft. Dit zet haar huwelijk met Cooper op het spel en leidt tot complexe emotionele situaties. ‘Sex/Life’ exploreert thema’s als verlangen, passie en relaties. De serie kreeg aandacht vanwege zijn expliciete seksscènes en heeft zowel lof als kritiek gekregen vanwege zijn inhoud en representatie van vrouwelijke seksualiteit.

Helaas is Netflix na seizoen 2 gestopt met de opnames, al hoewel je met deze twee seizoenen ook al een ‘heet avondje’ kan beleven.

Unfaithful

Dit is het verhaal dat draait om een getrouwde vrouw, Connie, gespeeld door Diane Lane, die een affaire begint met een vreemdeling. Je ziet gepassioneerde scènes, maar ook zullen de gevolgen van de ontrouw onder de loop worden genomen. ‘Unfaithful‘, een Amerikaanse film uit 2002, onderzoekt de complexiteit van liefde, schuld en bedrog en heeft lovende kritieken gekregen voor de prestaties van de acteurs en de intense emotionele lading. Het is een meeslepende drama-thriller die de impact van overspel op een huwelijk verkent.

Conclusie

Houd er rekening mee dat bovenstaande titels erotisch getint kunnen zijn en volwassen thema’s bevatten. Dus zelfs wanneer je in je gezin vrij praat over seksualiteit, is dit iets om in gedachten te houden. Hoe dan ook kan je middels deze blog 365 Days in de juiste volgorde kijken, mocht je je aan dit avontuur gaan wagen. We wensen je alvast veel plezier en vergeet niet dat veel van dit soort films/series zijn gebaseerd op boeken. Voor alle lezers onder ons is dat misschien nog een ideetje om te doen.

Laatste artikelen van Blog