Vijf redenen om voor shutters als zonwering te kiezen

brown window blinds on window

Shutters zijn de afgelopen jaren ontzettend populair geworden. Niet zonder reden natuurlijk. Met shutters beschik je namelijk over zeer fijne raambekleding die daadwerkelijk iets toevoegen aan de woning en jouw interieur. Ze bieden extra sfeer, zijn fantastische zonwering en ook nog eens heel gemakkelijk schoon te houden. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer redenen om voor shutters als zonwering te kiezen.

Twijfel jij nog? Scroll je telkens langs www.shutterkoning.com en durf je de knoop maar niet door te hakken? Dan is het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Hier volgen vijf redenen om voor shutters als zonwering te kiezen.

1.      Bijzondere uitstraling

Een van de grootste voordelen van shutters is dat het echt om bijzondere raambekleding gaat. Het is niet iets wat je standaard in iedere woning ziet. Het is uniek, een sfeervolle blikvanger waar je simpelweg niet omheen kan. Hiermee geef je direct een statement binnen je interieur. Bovendien zijn shutters in werkelijk alle soorten en maten verkrijgbaar. Hierdoor kan je deze geheel afstemmen op de sfeer binnen jouw interieur of de sfeer die je wilt realiseren binnen het interieur. Dankzij deze mooie blikvangers leg jij alvast een fantastische basis.

2.      Verhogen de waarde van het huis

Shutters zijn zeer gewild in de wereld van raambekleding. Natuurlijk is het even een investering, maar dit verdien je dubbel en dwars terug door het duurzame karakter van de raamdecoratie en de wijze waarop deze het wooncomfort verhogen. Ga je onverwachts snel verhuizen en laat je je shutters achter? Ook dan verdien je je geld dubbel en dwars terug. Mooie shutters voor de ramen kunnen namelijk zelfs de waarde van je huis verhogen.

3.      Mee te financieren met de hypotheek

Koop je binnenkort een nieuwe woning en is het altijd al jouw droom geweest om shutters in huis te hebben? Dan is nú het moment. In veel gevallen kunnen de shutters namelijk meegefinancierd worden met de hypotheek. Voordelige shutters kopen is dan een stuk makkelijker omdat je voor een veel minder grote uitgave staat in één keer.

4.      Eenvoudig te onderhouden

Shutters zijn ook nog eens zeer onderhoudsvriendelijk. Zo zijn ze relatief gemakkelijk schoon te houden. Je hebt enkel een plumeau tegen het stof en af en toe een licht vochtige doek nodig om ze mooi te houden. Afhankelijk van het materiaal hebben ze soms nog wat extra aandacht nodig, maar verder is er weinig noodzakelijk. Zo bespaar je dus heel veel tijd, moeite en geld in het onderhoud van jouw zonwering.

5.      Bepaal geheel zelf de lichtinval in huis

Het is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt om de lichtinval in huis te bepalen. Bij veel raambekleding heb je enkel de keus tussen dicht en open. Er is geen tussen mogelijkheid. Dit is bij shutters echter wél het geval. Je bepaalt zelf in hoeverre de lamellen geopend worden. Dit kan helemaal dicht of open zijn, maar ook half geopend voor meer privacy en toch voldoende zonlicht. 

Laatste artikelen van Blog