Muurverf Action, Lidl & meer Budget Keuzes

//
blue paint brush

Op zoek naar een budgetvriendelijke manier om je huis op te frissen? Wat dacht je van muurverf! Of je nu je slaapkamer een nieuwe look wilt geven, je woonkamer wilt opfrissen of een accentmuur wilt creëren, betaalbare muurverf biedt talloze mogelijkheden. En nee, het is niet altijd zo dat je voor muurverf de hoofdprijs moet betalen. Sterker nog, misschien zijn er stiekem nog wel meer budget keuzes op de markt dan je daar nu bewust van bent.

Je zal met je nieuwe pot(ten) muurverf dus je interieur verfraaien. In deze gids vertellen we je op welke plekken je die verf allemaal kan aanschaffen. We beginnen onze zoektocht bij de Action, waarna we nog veel meer andere plekken met je ‘afstruinen’. En onthoudt, of iets duur is, is redelijk relatief. Mocht je iets nog te duur vinden, dan is dat dus niet opzettelijk door ons neergezet.

Muurverf Action

Laten we voorop stellen dat je bij de Action ontzettend veel soorten verf hebt. Je hebt bijvoorbeeld onderscheid in matte en (hoog)glanzende verf, maar ook in hetgeen dat je gaat verven. Denk aan het verven van een houten tafel en dus ook muren.

Home Vision matte muurverf

Prijs: €15,95
Literprijs: €1,60 / L
Inhoud: 10 liter

We vallen maar gelijk met de deur in huis met deze matte muurverf. Gezien de twee verschillende varianten (wit en RAL 9010) even duur zijn, hebben we ze gecombineerd tot één beschrijving. In principe kan je RAL 9010 een beetje zien als ‘net niet wit’ en is wit gewoon echt spierwit. De droogtijd van beide verfsoorten is even lang (6 uur), maar helaas is het rendement niet gelijk. Of nou ja, helaas, het is maar waar je voor kiest. Het rendement per liter van de witte verf is 7m2, van de RAL 9010 ietsje meer, namelijk 8m2. Dat betekent dat je respectievelijk 7 of 8 vierkante meter met één liter kan verven. Om te weten hoe veel verf jij nodig hebt, zal je dus thuis je muur moeten opmeten. Let op: je kan beter iets te veel verf hebben dan iets te weinig, veel mensen verven namelijk nog weleens in een te dikke laag.

Spectrum muurverf mat wit

Prijs: €9,99
Literprijs: €3,33 / L
Inhoud: 3 liter

Nu denk je ‘hè, waarom is deze veel duurder?’. Nou, zo gemakkelijk is het nog niet om budgetvriendelijke muurverf te kiezen. Er zijn namelijk heel veel aspecten waar je rekening mee moet houden. Zo is deze verf bijvoorbeeld op waterbasis en makkelijk afneembaar. Bovendien is het rendement van de Spectrum muurverf een stuk groter dan degene hierboven (13m2 / L). Het zou daarom onzin zijn dat we slechts naar de literprijs kijken. Nu is het natuurlijk niet zo dat we ineens mega dure muurverven in de lijst gaan zetten, maar met deze aspecten zal je wel rekening moeten houden. Anyway, de muurverf van Spectrum dus. Deze is alleen in mat wit beschikbaar, al weten we toevallig dat deze muurverf ook ooit in RAL 9010 te koop was. Wellicht dat die variant in de toekomst nog terug zal komen.

Muurverf Lidl

Nu weten we ook van de Lidl dat ze in het verleden verschillende soorten muurverf verkochten. Je voelt ‘m al aankomen, maar op dit moment hebben ze dat helaas niet meer. De reden hiervoor weten we helaas niet. Zo kan het zijn dat ze bijvoorbeeld een op = op restpartij verkochten van een merk, of er simpelweg voor hebben gekozen de verkoop niet meer door te zetten. Hoe dan ook kan het ongetwijfeld zijn dat de muurverf weer een keer terugkomt. Houd dat in de gaten door regelmatig de website van de Lidl te checken. Want ja, in de winkel zal je waarschijnlijk nog minder snel muurverf tegenkomen dan in hun webshop.

Andere budget keuzes

Onze zoektocht is nog niet beëindigd. Sterker nog, je zal vanaf nu nóg veel meer opties zien dan dat je tot nu toe van ons hebt aangereikt gekregen. Lees alles aandachtig door en probeer een keuze te maken uit het assortiment.

Muurverf Kwantum (Primadek)

Prijs: €29,00
Literprijs: €2,90 / L
Inhoud: 10 liter

Het eerste waar jij misschien ook aan dacht, is de muurverf van een bouwmarkt. In dit geval komt de muurverf van kwantum. De muurverf kenmerkt zich door een witte, matte afwerking. En oh ja, als het je nog niet is opgevallen, we bespreken slechts witte varianten. Gekleurde muurverf is duurder en gezien er zoveel kleuren zijn, is het ongevoeglijk om dat in zo’n relatief kort artikel voor je uit te diepen. Goed, deze muurverf heeft een rendement van 8m2 / L, wat redelijk gemiddeld is. Misschien wel het grootste voordeel is dat de muurverf binnen twee uur opdroogt, mits de binnenruimte zelf ook helemaal droog is. Bij het klussen in je nieuwe (of huidige) huis, kan je dus goed aan de slag.

Muurverf Karwei

Prijs: €32,99
Literprijs: €3,30 / L
Inhoud: 10 liter

Deze matte latexverf biedt uitstekende dekking en is gemakkelijk afneembaar. Het is ideaal voor het verven van muren en plafonds in droge binnenruimtes zoals woon- en slaapkamers. Deze verf is ademend en heeft weinig geur. Afhankelijk van de ondergrond kan deze verf in één laag dekken. Als je muur nog niet is behandeld, is het raadzaam om voorstrijk te gebruiken voor het beste resultaat. Het rendement is ongeveer, bindt ons er niet op vast, 10m2/L. Redelijk voordelig dus, voor de prijs die je per liter betaald. Overigens moeten we daarbij wel vermelden dat de vermeldde prijs een prijs met korting is. Dit komt vaker voor dan je denkt, dus wacht indien mogelijk met de aanschaf van verf tot er weer zo’n actie voorbijkomt.

Muurverf Fitex Creative Plus

Prijs: €64,95
Literprijs: €6,50 / L
Inhoud: 10 liter

Waarschijnlijk schrik je ook weer van deze prijs, maar de muurverf is wel degelijk iets dat je kan helpen in het opfrissen van je interieur. Al helemaal met de gedachte dat je soms ook gewoon tientallen euro’s voor een liter verf betaald. Hoe dan ook geef je met Creative Plus Xtreme Spacktex jouw binnenruimte een verfrissende renovatie. Deze matte muurverf is perfect voor grove ondergronden en plafonds en de langere open tijd zorgt voor een streeploze afwerking. Houd er rekening mee dat deze verf alleen beschikbaar is in lichte kleuren voor een optimaal resultaat.

Muurverf Perfection

Prijs: €32,99
Literprijs: €3,30
Inhoud: 10 liter

Deze verf heeft een indrukwekkende dekking in slechts één laag, wat resulteert in een uitzonderlijk rendement. Bovendien is hij extreem duurzaam en eenvoudig aan te brengen. Deze eigenschappen maken deze verf ideaal voor gebruik binnenshuis. En van welk materiaal die muur in huis is gemaakt, maakt niet heel veel uit. Althans, je kan verven op beton, pleister, behangpapier, glasvezel én metselwerk. Alsof dat nog niet genoeg was, kan je ook nog eens verven op een bestaande verflaag, mits deze op waterbasis is. Perfect dus, als je bijvoorbeeld in een huurhuis zit en er niet té veel aan wil veranderen. Moet je wel van de vorige huurder(s) weten wat zij er op hebben geplamuurd.

Koopgids muurverf

Om er zeker van te zijn dat je in één keer de juiste muurverf koopt, presenteren we hier een beknopte koopgids

 • Kleurkeuze
  Overweeg de kleur van de verf zorgvuldig, want deze kan de sfeer en uitstraling van de ruimte beïnvloeden. Test altijd een kleine hoeveelheid op de muur voordat je de hele ruimte schildert om er zeker van te zijn dat je tevreden bent met de kleur. Er bestaan bijvoorbeeld ook van die kleine proefjes.
 • Verfsoort
  Kies tussen matte, zijdeglans of glanzende afwerkingen op basis van je voorkeur. Matte verf verbergt oneffenheden in de muur en geeft een elegante uitstraling, terwijl glanzende verf gemakkelijker schoon te maken is maar eventuele onvolkomenheden kan benadrukken.
 • Kwaliteit van de verf
  Investeer in kwaliteitsverf van gerenommeerde merken. Goedkopere verf kan sneller vervagen en vereist mogelijk meerdere lagen om de gewenste dekking te bereiken. De áller goedkoopste verf is misschien niet het meest fantastische idee.
 • Hoeveelheid
  Bereken nauwkeurig hoeveel verf je nodig hebt op basis van de afmetingen van de ruimte. Het is beter om iets te veel te hebben dan te weinig. Die hoeveelheid heeft overigens ook te maken met het rendement, wat eigenlijk altijd op de verpakking te vinden is.
 • Voorbereiding
  Zorg ervoor dat de muur schoon, droog en vrij is van vuil, stof en eventuele oude verfresten voordat je begint met schilderen. Schuur indien nodig en gebruik een primer voor betere hechting.
 • Milieuvriendelijkheid
  Als je om het milieu geeft, zoek dan naar verf met een laag VOS-gehalte (vluchtige organische stoffen) om de luchtkwaliteit in je huis te verbeteren.

En ohja, een laatste tipje: test altijd een klein stukje muurverf op een verborgen plek voordat je de hele muur schildert om er zeker van te zijn dat de kleur en afwerking aan je verwachtingen voldoen. Nu je alles goed hebt doorgelezen, is het tijd om de muurverf aan te schaffen!

Laatste artikelen van Blog