Dasty Action & meer Alternatieven

person in blue gloves holding white textile

De gele Dasty die heel Nederland bij de Wibra koopt is een fantastisch product. Echter is het niet het allergoedkoopste product. Overigens is die soort Dasty een schoonmaakmiddel dat wordt gebruikt voor het verwijderen van vet en vel. Het is bekend om zijn krachtige ontvettende eigenschappen en wordt in meerdere huishoudens en bedrijven toegepast.

Lees in deze blog waar je goedkope alternatieven van dit product kan vinden. Bespaar je toch nog wat op je portemonnee en hoef je niet te besparen op bijvoorbeeld je levensmiddelen.

Dasty Action

Ach, de Action. Dé plek waar je van allerlei producten kan aanschaffen. Je kan er terecht voor je keukenraad, speelgoed, kantoorartikelen en dus ook schoonmaakartikelen. Benieuwd welke alternatieven er voor Dasty worden geboden? Lees dan gauw verder.

Superfinn ontvetter

Prijs: €1,68
Inhoud: 750 ml

De Superfinn ontvetter is een krachtig schoonmaakmiddel dat geschikt is voor diverse oppervlakken. Het verwijdert zelfs de meest hardnekkige vetvlekken moeiteloos. In 2021 werd dit product zelfs uitgeroepen tot ‘Beste Product van het Jaar’ in Nederland. Of je nu de keuken, badkamer, garage of andere ruimtes schoonmaakt, met deze krachtige ontvetter gaat het snel en gemakkelijk. Spray simpelweg het oppervlak in, laat het even intrekken, veeg af en klaar! Schoonmaken is nog nooit zo eenvoudig geweest. Klinkt al als een goede eerste kansje, nietwaar?

Dubro ontvetterspray

Prijs: €1,88
Inhoud: 650 ml

Deze ontvettende spray van Dubro is buitengewoon effectief bij het verwijderen van vuil en vet. Het garandeert 100% hygiëne en maakt het schoonmaken van je keuken, badkamer en toilet snel en gemakkelijk. Dat komt onder ander omdat je de spray al vrijwel meteen kan afnemen en dus niet hoeft te laten intrekken. Overigens kan het laten intrekken van een product wel helpen om hele hardnekkige vetvlekken weg te halen. Het product dringt door tot diep in de plek en zal ervoor zorgen dat je alles met een wipe schoon krijgt.

Ajax keukenontvetter

Prijs: €1,94
Inhoud: 750 ml

Het lijkt misschien alsof deze variant duurder is dan degene van Dubro, maar in theorie is dat niet waar. De literprijs van dit product ligt namelijk lager dan die van Dubro. Zo zie je dat een A-merk, zoals wij die tenminste herkennen, niet altijd duurder is dan een onbekend (B-)merk. In in ieder geval is de Ajax keukenontvetter, zoals het woord al zegt, een krachtige ontvetter voor in de keuken. Het zou 100% effectief moeten zijn, al vinden wij dat altijd een gevaarlijke uitspraak om te doen. Wat als het namelijk niet werkt. Mag je dan aanspraak doen op Ajax?

Andere Dasty-alternatieven

Naast de Action zijn we nog andere winkels afgegaan om te ontdekken of daar goedkopere Dasty-alternatieven worden aangeboden. En inderdaad, die alternatieven bestaan wel degelijk. Zie maar eens:

KRUIDVAT SUPER ONTVETTER SPRAY

Prijs: €1,59
Inhoud: 500 ml

Met Kruidvat Super Ontvetter Spray maak je zelfs sterk vervuilde oppervlakken in een handomdraai brandschoon, zowel binnen als buiten. Deze ontvetter is geschikt voor een breed scala aan toepassingen, zoals het reinigen van autovelgen, fietsbanden, tuinmeubelen, barbecues, fornuizen, afzuigkappen, ovens, gootstenen en tegels. Het verwijdert zelfs aangekoekt vet. Gebruik de spray door het oppervlak in te spuiten en enkele ogenblikken te laten inwerken. Bij hardnekkige vlekken vijf minuten laten intrekken en daarna afspoelen. Wees je er overigens van bewust dat je het product niet op elke oppervlaktes kan gebruiken. Op de verpakking staat om welke oppervlakken dat gaat.

At Home Clean Ontvetter Spray – 750 ml

Prijs: €2,88
Inhoud: 750 ml

Je gebruikt de ontvetter op een manier waarop je er eigenlijk geen moeite aan hebt. Althans, het is zeker makkelijk om gewoon te sprayen, want dat is het enige dat je hoeft te doen. Dankzij de speciale formule van het product, zou het vrijwel direct moeten werken. Moeten werken in de zin van dat het doet wat het belooft. Klinkt bijna als een reclame voor een HG product, maar je begrijpt in principe wat we bedoelen. Dus, al je hardnekkige vetvlekken en zelfs verbrande vetvlekken kan je misschien wel met deze spray verwijderen. Op naar een schoon en vetvrij huis!

En dan houdt de lijst op…

En eigenlijk stoppen we hier al met het aanbieden van alternatieven. Dat is puur en alleen om het feit dat alternatieven van Dasty soms nog duurder zijn dan Dasty zelf. We vinden dit dan niet een goed alternatief, want als je het geld hebt, zouden wij nog steeds zeggen dat je gewoon Dasty moet aanschaffen. Overigens is dit geen gesponsord artikel of iets dergelijks, maar puur enthousiasme. Bovendien zoek jij naar een alternatief van dit product, dus het zou een beetje gek zijn als we doen alsof het niet bestaat. Nou ja, je komt er vast uit! Onthoud dat in principe de Action de beste plek is om een dergelijk product aan te schaffen.

Een ontvetter veilig gebruiken

Als laatste willen we je nog graag wijzen op het feit hoe je een ontvetter nou veilig gebruikt. We geven je hiervoor de volgende vijf tips:

  1. Ventilatie: Zorg voor goede ventilatie in de ruimte waar je de ontvetter gebruikt om dampen te verdrijven.
  2. Bescherming: Draag geschikte beschermende kleding, zoals handschoenen en een veiligheidsbril, om contact met de huid en ogen te voorkomen.
  3. Lees de instructies: Lees en volg altijd de gebruiksaanwijzing op het productlabel voor de juiste toepassing en veiligheidsvoorschriften.
  4. Vermijd mengen: Meng ontvetters nooit met andere chemicaliën, omdat dit gevaarlijke reacties kan veroorzaken.
  5. Opslag: Bewaar ontvetters op een koele, droge plaats, buiten het bereik van kinderen en huisdieren, en houd ze gescheiden van voedsel en drinken om verwarring te voorkomen.

Kijk, nu ben je helemaal klaar om je volgende ontvetter in huis te maken. Vergeet je de afzuigkap ook niet om mee te nemen?

Laatste artikelen van Blog