Marijn de Vries: Partner, Column, Carrière en meer

Sommige mensen zijn goed in een ding, anderen zijn daarentegen goed in heel wat verschillende dingen. Een dame die tot de laatste groep behoort is natuurlijk Marijn De Vries. Marijn de Vries heeft een indrukwekkende carrière achter de rug als zowel professioneel wielrenster als journalist. Wel is het een feit dat er maar weinig mensen bekend zijn met de echte ins en outs uit het leven van deze vrouw. Laten we daarom eens een dieper kijkje nemen in haar leven en loopbaan. Door snel verder te lezen weet je precies hoe Marijn de Vries haar plekje tussen de grootsten van het land heeft verdiend!  

De Wieler Carrière van Marijn de Vries

Tijd om eens te kijken naar de weg die Marijn de Vries heeft afgelegd om te komen waar ze op dit moment is. Marijn de Vries is geboren op 19 november 1978 in Sleen. Over haar jeugd weten we eigenlijk niet zoveel. Het enige wat we weten is dat ze al sinds jong een passie voor de wielersport heeft gehad. In 2008 begon ze bij de studentenwielervereniging GazGas van Hogeschool Windesheim. Haar kracht en snelheid vielen meteen op onder haar trainers. Opmerkelijk is dat ze op relatief late leeftijd haar debuut maakte in de wielersport. Dit was zelfs zo opmerkelijk dat dit het idee vormde voor de bekende radiodocumentaire genaamd ‘Kun je nog topsporter worden op je 30ste?’, een show die werd uitgezonden in 2009 in De Avonden op Radio 6.

In 2010 boekte Marijn haar eerste overwinning in de wedstrijdwereld door het criterium van Hilversum te winnen. Haar beste seizoen was in 2013, waar ze uitblonk in wereldbekerwedstrijden. Zo behaalde ze een achtste plaats in de Ronde van Drenthe, een veertiende plaats in de Trofeo Alfredo Binda en een negentiende plaats in de Waalse Pijl. Marijn de Vries nam tweemaal deel aan de Wereldkampioenschappen wielrennen in ploegentijdrit. Dit was in 2013 in Florence en in 2014 in Ponferrada. Ze liet ook haar talent zien in individuele tijdritten met verschillende top-10 noteringen op de Nederlandse kampioenschappen tijdrijden. Na zes succesvolle jaren als professioneel wielrenster besloot Marijn op 31 augustus 2015 haar carrière af te sluiten. Haar laatste koers was de Holland Ladies Tour, waar ze boven op de Cauberg afscheid nam van haar wielercarrière.

Column als journalist en slachtoffer

Na haar wielercarrière zette Marijn de Vries zich in voor de wielersport op verschillende manieren. Ze werd gekozen in het hoofdbestuur van de KNWU in 2015 en werd ambassadeur voor het fietsenmerk Trek vanaf 2016. Haar inzet voor goede doelen zoals Strongher en Right To Play illustreert haar betrokkenheid bij sociale kwesties. Marijn de Vries toonde moed door in haar column in Trouw in november 2016 openhartig te spreken over haar eigen ervaringen met ongewenst (seksueel) gedrag en intimidatie binnen de wielersport. Haar moedige standpunt droeg bij aan het bewustzijn rondom deze belangrijke kwesties. Naar aanleiding van onder andere haar column zijn er dan ook de nodige veranderingen doorgevoerd om ervoor te zorgen dat zoiets in de toekomst niet meer zo snel zal gebeuren. Overigens is de vraag of dit ooit veranderd zou zijn als zij niet naar buiten was getreden.

In juni 2022 maakte Marijn een overstap naar NRC. Hier ging ze journalistieke achtergrondverhalen ging schrijven. Haar werk als analiste voor het Vlaamse sportprogramma Sporza en commentator bij Ziggo Sport werd nog beter geliefd. Dit leidde uiteindelijk tot haar vertrek uit het KNWU-hoofdbestuur. Ze heeft dan ook besloten om hier echt mee door te gaan en om zich volledig te focussen op de wereld van het sporten. In diverse interviews heeft ze namelijk aangegeven dat ze dit zo juist miste tijdens haar positie bij KNWU, vandaar dat ze heeft besloten om de overstap definitief te maken.

Partner van Marijn

Een vraag die we ontzettend vaak voorbij zien komen is hoe het eigenlijk staat met het privéleven van Marijn de Vries. Op dit moment heeft Marijn de Vries een relatie met haar vriend Frank Lankman. De twee hebben uit deze relatie een kindje gekregen, een dochter met de naam Merel. Overigens probeert ze om haar relatie wel voor een groot gedeelte uit de media te houden. Ze wil namelijk niet dat haar dochter bij iedereen overal te zien is, iets wat we wel kunnen begrijpen. Wil je wel een kijkje krijgen in het leven van deze dame dan kan je natuurlijk altijd haar social media in de gaten houden om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Eigen vermogen en salaris

Op dit moment weten we eigenlijk niet zo heel veel over het privévermogen van Marijn de Vries. Wel weten we dat ze tijdens haar werk bij het KNWU een flink salaris heeft gehad nu ze hier een positie als leidinggevende had. Hoeveel ze precies verdient met haar deelname op de radio en de tv is niet te achterhalen nu deze bedragen veelal geheim blijven. Wel is het een feit dat de ervaring ons nog altijd leert dat de vrouwen in de analistenwereld veel minder betaalt krijgen dan de mannen. Dit heeft ook te maken met het feit dat de mannelijke analisten vaak meer volgers en kijkers genereren wanneer zij op tv of de radio verschijnen.  

Nog veel meer te weten komen?

Dankzij de informatie uit dit artikel heb je als het goed is een veel beter beeld gekregen over het leven van Marijn de Vries. Het mag duidelijk zijn dat Marijn de Vries een inspirerend voorbeeld is voor velen. Het is een persoon die haar passies en talenten inzet om een positieve verandering teweeg te brengen, zowel binnen de wielersport als in de journalistieke wereld. Haar veelzijdigheid en vastberadenheid zijn bewonderenswaardig en hebben de levens van veel mensen verbeterd. Combineer dit met haar moed en je hebt te maken met een dame die echt niet van ophouden houdt. Neem zeker een kijkje bij de rest van de blog als je nog veel meer te weten wilt komen over de levens van bekende Nederlanders!

Laatste artikelen van Blog