Alles over de low taper fade inclusief voorbeelden

/
a man with a beard and a hair clipper on his head

Zoek eens een filmpje op TikTok op over de veranderende haarstijlen door de jaren heen. Vaak beginnen dit soort filmpjes in de jaren ’20 van de vorige eeuw en zie je veranderen tot aan nu. Wat we hiermee willen zeggen: wat ‘normaal’ is om met je haren te doen, verandert door de jaren heen. Zo is de afgelopen tijd de low taper fade mateloos populair.

Mocht je geïnteresseerd in die low taper fade, dan ben je hier aan het juiste adres. We zullen je namelijk in deze blog alles over deze haarstijl vertellen. Ook hebben we een aantal voorbeelden van dit kapsel voor je opgezocht, zodat je daar ook een duidelijker beeld bij krijgt. Benieuwd? Wacht niet langer en begin lekker met lezen. We willen je immers graag over dit onderwerp informeren.

Wat is een low taper fade?

Het is altijd lastig om iets visueels uit te leggen op een manier waarop het ‘sense‘ maakt, maar toch proberen we graag eerst met woorden uit te leggen wat een low taper fade nu precies is. Dus, het is een kapsel waarbij het haar aan de zijkanten (en achterkant) van het hoofd geleidelijk korter wordt, waarbij de lengte van het haar naar beneden afneemt. Met andere woorden, een mooie opscheer met het haar bovenop wat langer dan de rest van het haar.

Het verschil tussen een low taper fade en zoiets als een high fade of mid fade, is e hoogte waarop de fade begint. Bij een low taper fade begint de vervaging laag bij de oren en nek, bij de andere stijlen is dit een stuk hoger. Wellicht doet het je een beetje denken mannen met een mullet, bij wie het haar rondom de oren veelal is opgeschoren.

Hoe krijg je een low taper fade?

Het krijgen van de perfecte low taper fade vereist de expertise van een ervaren kapper. Hier zijn de stappen die je moet volgen om het gewenste resultaat te bereiken:

  1. Vind een ervaren kapper: Zoek naar een kapper die bekend staat om zijn vaardigheid in het knippen en stylen van fades. Vraag indien mogelijk om aanbevelingen van vrienden of familieleden.
  2. Bespreek de stijl: Voordat de kapper begint, bespreek je de gewenste stijl. Geef aan hoe hoog je de fade wilt hebben en of je specifieke stylingvoorkeuren hebt voor het haar bovenop je hoofd. Het is soms bijvoorbeeld mogelijk om je haar in een scheiding te knippen, die je normaal gesproken niet hebt.
  3. Onderhoudstips: Vraag je kapper om advies over het onderhouden van je lage taper fade tussen afspraken door. Dit omvat tips over hoe vaak je moet terugkomen voor een trim en welke haarproducten het beste zijn voor jouw haartype.

Met andere woorden, selecteer een ervaren kapper, vraag om het kapsel (en ook of het wel bij je staat) en laat het regelmatig bijknippen.

Voorbeelden van verschillende kapsels

Zoals beloofd geven we hier een aantal voorbeelden van hoe een low taper fade eruit kan zien. Je zal zien dat het haar bovenop het hoofd verschilt qua stijl. Dat komt door de haarsoort van deze mannen, maar ook door hoe het geknipt is.

Je ziet heel goed wat een low taper fade hier onderscheid van een hogere fade. De achterkant van het hoofd is namelijk nog erg bedekt met haar, bij een hogere fade zou dit voor een groot stuk kort zijn gemaakt.
Bij deze jongeman zie je duidelijk de strakke rand langs de oren heen. Dit staat mooi, maar zal er wel toe leiden dat hij wat vaker bij de kapper zit, om dit zo strak te houden. Verder draagt hij zijn haar naar voren toe.
Een low taper fade bij een man met krullen. De ‘messy-ness’ van het kapsel wordt wat verbroken door de strakke fade.
Het is geen mullet, maar je zou het wel bijna denken door de manier waarop hij zijn haar draagt. Het haar is redelijk stijl en wordt vanaf de kruin naar voren of onder gekamd. Alleen aan de zijkanten is het haar bijna helemaal strak gemaakt.

FAQ

Tot slot nog een paar antwoorden op veelgestelde vragen waarvan we begrijpen dat jij die wellicht ook nog hebt. Lees:

Wat is de geschikte haarlengte voor een low taper fade?

De ideale haarlengte voor een lage taper fade varieert afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en stijl. Over het algemeen werkt dit kapsel het beste met kort tot middellang haar bovenop het hoofd. Sterker nog, je moet eigenlijk wel enige lengte aan haar hebben, want anders kan je het niet eens meer een low taper fade noemen.

Hoe vaak moet ik naar de kapper?

Het wordt aanbevolen om elke 2 tot 4 weken naar de kapper te gaan voor een trim om je lage taper fade er op zijn best uit te laten zien. Dit helpt de vorm en stijl van het kapsel te behouden.

Zijn er specifieke producten aanbevolen voor het stylen van mijn kapsel?

Ja, er zijn verschillende haarproducten die geschikt zijn voor het stylen, waaronder wax, gel en haarlak. Kies een product dat past bij jouw haartype en de gewenste look die je wilt bereiken. Het gaat er in ieder geval om dat je iets gebruikt wat je haar wat stugger maakt.

We hopen dat we je met bovenstaande informatie goed hebben geïnformeerd en dat je met al deze informatie uit de voeten kan. En ohja, mocht je naar de kapper gaan, dan is het altijd handig om een voorbeeld van je haarstijl mee te nemen. Dan snapt hij of zij wat nu echt het idee is, of dit je zou staan of niet en voorkomt je miscommunicatie.

Laatste artikelen van Blog