Prinses Charlène Wittstock: huwelijk, gezinsleven, afkomst en meer feiten

photo of person swimming

Het ons nogal wat, om bij te houden wat alle leden van de koninklijke families uit onze wereld bezighoudt. Over het algemeen kunnen we in ieder geval stellen dat de vrouwen van dit kaliber wat nauwlettender in de gaten worden gehouden dan de mannen. Het is bijvoorbeeld geen geheim dat onze eigen Koningin Máxima populairder is dan ‘Willie’, of te wel Koning Willem-Alexander.

Populariteit of niet, vandaag is het aan ons om te schrijven over Prinses Charlène Wittstock, wie haar ‘royal status‘ vergaarde toen ze trouwde met Prins Albert van Monaco. En eigenlijk is sinds dat huwelijk Wittstock meerdere keren in het nieuws verschenen. Vanwege haar relatie, vanwege haar mentale gezondheid, vanwege haar uitbundige kapsels en nog veel meer. Lees gerust verder, mocht je geïnteresseerd zijn in dit verhaal.

Een korte samenvatting

Geen tijd om alles te lezen? Geen probleem! We zullen hier eerst de ‘korte’ variant neerzetten van wie deze prinses eigenlijk is. Prinses Charlène Wittstock is de echtgenote van prins Albert II van Monaco. Ze is geboren op 25 januari 1978 in Zimbabwe en was voor haar huwelijk een voormalige Zuid-Afrikaanse zwemster. Charlene en prins Albert trouwden op 1 juli 2011. Samen hebben ze twee kinderen, prinses Gabriella en prins Jacques, een tweeling wie op 10 december 2014 werd geboren. Charlène is betrokken bij verschillende liefdadigheidsorganisaties en zet zich in voor diverse goede doelen, vooral op het gebied van kinderwelzijn en sport.

Afkomst

Voorafgaand aan de dag waarop Wittstock een prinses werd, had ze er eigenlijk al een heel leven op zitten. Althans, Wittstock werd geboren in Zimbabwe en verhuisde in haar jeugd nog naar Zuid-Afrika. Ze groeide op en kon in principe al van jongs af aan in drie talen spreken, Engels, Afrikaans en Frans. In ieder geval zal dat wel helpen in je status als prinses, omdat je dan met veel internationale mensen spreekt (denken we tenminste).

De moeder van Wittstock was ooit een professioneel wedstrijdzwemster en Wittstock zelf lijkt het talent van haar te hebben overgenomen. Zo zwom zij namelijk in 2000 de Olympische Zomerspelen in Sydney, waarbij ze uitkwam voor de Zuid-Afrikaanse ploeg. Hoewel ze er geen medaille aan heeft over gehouden, zegt het toch wel degelijk iets over het talent dat ze had. In datzelfde jaar ontmoette ze overigens ook prins Albert van Monaco. Dit gebeurde tijdens de Grand Prix Formule 1 van Monaco.

Huwelijk

Of het op dat moment een gevalletje love at first sight betrof, weten we niet. Wat we wél weten, is dat zes jaar later werd aangekondigd dat het stel een relatie had. In 2006 dus en vier jaar later, in 2010 verloofde het stel zich. Uiteindelijk werd de verloving bekroond met een huwelijk. Dit kerkelijke huwelijk vond plaats op 2 juli 2011 dat ging volgens de tradities die zo gelden. Het maakte Wittstock in het kort een prinses, maar haar volledige titel zou Hare Doorluchtige Hoogheid Vorstin Charlène van Monaco betreffen.

Natuurlijk hoop je dat mensen for ever bij elkaar blijven als ze trouwen. En in principe is dit vorstelijke stel ook nog steeds bij elkaar. Echter zijn de berichten in de media op dat vlak niet altijd zo positief geweest. Zo zouden er weleens huwelijksproblemen zijn en zou Charlène het leven als prinses soms wel als benauwend hebben ervaren. Want ja, er is een boek die je vertelt hoe je een kapper wordt, maar absoluut geen boek die zegt hoe je een prinses wordt.

Gezinsleven

Maar goed, je hebt twee prachtige kinderen, prinses Gabriella en prins Jacques. Dat zou je in zekere zin gelukkig moeten maken, nietwaar? Toch kwam er een paar jaar geleden het bericht naar buiten dat de prinses mentaal uitgeput was en was opgenomen in een kliniek. Hoewel het Monegaskische hof zich nergens over uitliet van het ‘waarom’, werd er wel volop over gespeculeerd. Nou ja, sinds enige tijd lijkt Hare Hoogheid er weer bovenop te zijn gekomen. Ze laat zich weer zien in het publiek en heeft weer een andere haardracht (bruin geverfd haar) aangenomen.

Met de kinderen gaat het naar verluidt goed. Ze verschijnen af en toe op een kiekje, zo ook nog afgelopen 12 december. Ter ere van hun verjaardag werd de prins in een militair pakje gehesen en werd Gabriella met een baretje op haar hoofd gefotografeerd. Toch wel altijd bijzonder om te zien, zulke jonge kinderen met een vorstelijke status.

Opvallen

Opvallen met kleding en haarstijlen? Dat doet ze zeker. Ze heeft sowieso een aantal lijntjes uitstaan met de meest bekende modehuizen en zal altijd goed voor de dag verschijnen. Daarnaast heeft ze het er dus nog weleens van om haar kapsel te veranderen. Van een gedurfde opscheer tot een andere kleur, je hebt het allemaal al wel een keer de revue zien passeren. Of man prins Albert hier ook zo blij mee is, dat weten we eigenlijk niet. Ach, ze zullen het er vást over hebben gehad.

Conclusie

Prinses Charlène is wat dat betreft één van de meest besproken prinsessen van Europa. Gaat het niet over haar mentale status, dan gaat het wel over de relatie met haar man. Of het kan ook nog gaan om hoe ze vandaag weer voor de dag is verschenen. Erg uiteenlopend allemaal. Nou ja, wat ook waar is of niet, we wensen Charlène, haar man en haar gezin een mooie toekomst toe.

Laatste artikelen van Blog