Levertijd Shein & meer relevante informatie

/
a close-up of a microscope

Shein is een online winkel die een breed scala aan modieuze kleding, schoenen, accessoires en andere modeartikelen aanbiedt. Het staat bekend om (te) goedkope, trendy mode voor vrouwen, mannen en kinderen. Gezien niemand in Nederland precies weet hoe je het uitspreekt, kan je wel begrijpen dat het bedrijf niet uit Nederland komt. Sterker nog, het heeft helemaal geen magazijn of winkel in dit land.

De pakketjes van Shein komen uit magazijnen, verspreid over de hele wereld. Het is daardoor zeker niet het geval dat je zoiets hebt als ‘vandaag besteld, morgen in huis’. Hoe lang je wel moet wachten en nog veel meer relevante informatie over de manier van werken bij Shein, lees je in dit artikel.

Wat is de levertijd Shein?

Afhankelijk van de verzendmethode, duurt het langer of minder lang tot het pakketje bij je uitkomt. We hebben het voor je in een overzichtelijk

VerzendmethodeDuur verzendingKosten
Standaard verzending7-11 werkdagen€3,90
Express verzending6-7 werkdagen€6,99
Afhaalpunt6-9 werkdagen€2,90
Levertijd pakketje Shein

Hoewel het de levertijd per verzendmethode verschilt, kan je makkelijk uitgaan van één tot anderhalve week voor de verzending van Shein. Het gaat immers op werkdagen en geen kalenderdagen. De werkdagen lopen van maandag tot en met vrijdag. Dus stel je voor, je bestelt iets op woensdag via de standaard verzending, dan kan het zomaar zijn dat het pas op de vrijdag in de volgende week op je mat valt. En dat is dan hetgeen waar de meeste mensen in eerste instantie voor kiezen.

Shein als wereldbedrijf

Dat Shein populair is, is inmiddels geen geheim meer. Alle kledingstukken gaan als warme broodjes over de toonbank. Het concept dat ze hanteren, is slim. Zo produceren ze alle producten in kleine badges. Als iets niet in de smaak valt, hebben ze geen overschot. Als een product heel populair is, zal het juist in bulk worden aangemaakt. De klant vraagt en zij leveren.

Zoals we al eerder vertelden, is de kleding bij Shein ook nog eens erg goedkoop. Je betaalt niet veel meer dan maximaal €20,00 per artikel en zelfs dat is eigenlijk al wel uitzonderlijk. Voor veel mensen wordt het daardoor toegankelijk om een rijkgevulde kledingkast te hebben, ook al hebben ze niet heel veel geld. Maar helaas, je voelt het al aankomen, kennen die prijzen ook een gigantische keerzijde. Een keerzijde die zó groot is, dat Shein eigenlijk massaal geboycot dient te worden. Of toch niet?

Is Shein ‘slecht’?

Of Shein in het algemeen als ‘slecht’ kan worden beschouwd, is misschien wel meer persoonsgebonden. Want ja, het is inderdaad betaalbaar en ja, het verkoopt alle trendy artikelen die je bij andere winkels voor veel meer geld kan aanschaffen. Echter heeft de webshop in het verleden al ontzettend veel kritiek over zich heen gehad. De kritiek ging dat met name over ethische en milieugerelateerde kwesties. Lees:

  • de werkomstandigheden zijn erbarmelijk: medewerkers werken veel voor weinig en onder ontzettend strenge voorwaarden.
  • de kwaliteit is ondermaats: niet gek dat het zo goedkoop is, omdat veel kledingstukken al snel weer gebreken vertonen. Er wordt dan juist gestimuleerd om meer te kopen.
  • geheimen: er wordt vaak veel verdoezeld over de gevoelige informatie van het bedrijf. Werkomstandigheden zouden mooier worden afgebeeld dan ze zijn en waar het bedrijf zou zitten (in Amerika), bleek uiteindelijk ook niet helemaal te kloppen (China).

Met andere woorden, de winkel is niet per definitie slecht. Althans, daar lijken ze zelf niet veel moeite mee te doen. Maar als je dan weer hoort dat er ooit in een shirt ‘SOS-vermeldingen’ zijn gevonden, vraag je je weer het tegengestelde af.

Wat is dan wel ‘goede kleding’?

Maar oké, van winkels als Zara en H&M is het ook bekend dat het niet het meest fantastisch is met betrekking tot duurzaamheid en goede arbeidsomstandigheden. Hoe koop je dan wel ‘goede kleding’?

Investeer allereerst in kleding van hoge kwaliteit die langer meegaat, in plaats van goedkope kleding die snel verslijt. Die kleding is dan natuurlijk gemaakt van duurzaam materiaal, zoals biologisch katoen of zelfs gerecyclede stoffen. Koop daarnaast bij merken die Fairtrade praktijken ondersteunen en eerlijke lonen betalen aan arbeiders. Is een merk daar mee bezig, dan zullen ze niets liever doen dan dat ook vermelden aan hun klanten. Je komt er dus gauw genoeg achter, al is het altijd nog even verstandig om wat extra ‘marktonderzoek’ te doen. Wat je natuurlijk ook kan doen, is om kleding tweedehands aan te schaffen. Dan ben je er vrijwel zeker van dat je iets goed doet.

En als laatste willen we je nog meegeven: educate yourself. Doe niet per se wat de massa doet, maar lees je zelf in. Informeer jezelf over de kledingindustrie en alle haken en ogen die daar bij te pas komen. Je kan wel blijven wijzen, maar zolang jij zelf niet iets doet, is dat natuurlijk ook niet ‘je van het’.

Conclusie

Wat we kunnen concluderen is dat de levertijden van Shein lang zijn. Er bevinden zich geen magazijnen dichtbij ons in de buurt en de levertijden lopen nog meer op als gevolg van de populariteit van het merk. Of je een kledingmerk als deze wil blijven supporten, is overigens helemaal aan jou. Geloof je de influencercampagne van een tijdje terug of toch wat de nieuwssites daarover vertellen? Goed, mocht je wat bestellen bij Shein, dan zal dat je ongetwijfeld goed staan. Geniet ervan!

Laatste artikelen van Blog